Open post

Badands of Terre Bianche

A perfect ground for the cultivation of Rossese In Val Nervia, between the eastern side of Monte Baraccone and the west side of Cima d’Aurin, there is an area characterized by a calcareous soil, subject to erosion. This particular composition forms spectacular badlands and makes a perfect ground for the cultivation of Rossese, a vine from which the […]

Continue readingMore Tag
Open post

Rossese vineyard

The first DOC of Liguria In Val Nervia, between the east side of Monte Baraccone and the west side of the Cima d’Aurin, there is a site characterised by a calcareous and clayey soil. The particular composition greatly improves the cultivation of the Rossese, grapevine that gives birth to the famous Rossese of Dolceacqua red […]

Continue readingMore Tag
Open post

Above Ventimiglia

Where Alta Via dei Monti Liguri begins The first part of Alta Via dei Monti Liguri is a route that winds through the colors and scents of the Mediterranean scrub.Leaving the last houses of Ventimiglia, the path climbs steeply along the southern slope of Colla Sgarba. Testo a cura di Ilaria Veneruso, immagini di Federico Nasi e […]

Continue readingMore Tag
Scroll to top

Noi e terze parti selezionate utilizziamo cookie o tecnologie simili per finalità tecniche e, con il tuo consenso, anche per altre finalità (“interazioni e funzionalità semplici”, “miglioramento dell'esperienza”, “misurazione” e “targeting e pubblicità”) come specificato nella cookie policy. Puoi liberamente prestare, rifiutare o revocare il tuo consenso, in qualsiasi momento. Puoi acconsentire all’utilizzo di tali tecnologie utilizzando il pulsante “Accetta”. Chiudendo questa informativa, continui senza accettare. maggiori informazioni

Noi e terze parti selezionate utilizziamo cookie o tecnologie simili per finalità tecniche e, con il tuo consenso, anche per altre finalità (“interazioni e funzionalità semplici”, “miglioramento dell'esperienza”, “misurazione” e “targeting e pubblicità”) come specificato nella cookie policy. Puoi liberamente prestare, rifiutare o revocare il tuo consenso, in qualsiasi momento. Puoi acconsentire all’utilizzo di tali tecnologie utilizzando il pulsante “Accetta”. Chiudendo questa informativa, continui senza accettare. Puoi leggere la nostra informativa Privacy e Cookie qui.

Chiudi